HERMAN OG MIMI WEDELS JARLSBERGS BRYLLUPSREISE




I februar-bloggen skrev vi om en regning på møbler som Nini Egebergs foreldre hadde kjøpt på sin bryllupsreise. I sine memoirer, som hun skrev til sine barn under krigen, beretter Nini Egeberg også om forfedrenes liv, blant annet om foreldrene, Mimi og godseier Herman Wedel Jarlsbergs,  bryllup og bryllupseise: 

 

Den 5. April 1877 sto foreldrenes bryllup i familien Meyers hjem, Karl Johans gate 37. Det hadde vært mye sne den vinteren og dette var i sneløsningen. Gatene var omtrent ufremkommelige – sneryddingen var nok ikke så god i den tid, så brudepikenes vogn satt fast på veien til Trefoldighetskirken.  Brudeparet kjørte med det gamle firspannet. Det var siste gang det ble brukt.


Trefoldighetskirken

De dro på bryllupsreise – først til København hvor de var i en uke og bestilte alle sine møbler (se regningen i forrige måneds blogg) – deretter til Paris hvor de ble lenge og hvor de også gjorde innkjøp av glass og porselen. Den 7. Mai kom bestepappa Meyer og tante Agnes (Mimis søster) til Paris. De var sammen der noen dager, og reiste med dem en kort tur til London. Tilbake til Paris igjen alene, og så videre til Nord-Italien, til sjøene og Venedig, endelig Wien og så nordover. Den 7. Juli er de på Fjugstad.




Fra København

Paris

London

Venezia

Wien

 Tre måneders bryllupsreise er da ganske imponernende?!

Kommentarer

  1. Tre måneders bryllupsreise!? Da fikk de i hvert fall prøvd ut forholdet :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen